Buchty

Buchty, Emi Hrůzová, Vlasatice

Ingredience:

  • 1kg hladké mouky
  • 1 kvasnice
  • 4 lžíce cukru
  • vlažné mléko
  • 1 vejce
  • lžička soli

Necháme vzejít kvásek a zaděláme těsto. Po krátkém odpočinutí do těsta zapracujeme 1,5 dcl oleje, pořádně vymísíme a necháme kynout. Z toho těsta můžeme upéct buchty s nádivkou podle chuti – tvaroh, mák, ořechy, povidla.
Další možností jsou rohlíky se skořicovým cukrem, které se po upečení potírají svařenou vodou s cukrem.
Také lze z uvedeného těsta upéct táč – těsto rozprostřít na pečící plech, poklást kompotovanými meruňkami (lze i jiné ovoce) a posypat drobenkou.
Lze také těsto rozválet, skleničkou vykrájet kolečka, nahoru povidla, tvaroh, drobenka – tzv. horácké koláče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *