Fazole

Fazolová polévka, Štefi Kovaříková, Žabčice
Přebrané a namočené fazole vaříme ve vodě se solí, nakrájenou cibulí, nakrájenou kořenovou zeleninou a nakrájenými bramborami na kostičky. Mouku na zahuštění osmahneme na sádle, přidáme mletý pepř, mletou
papriku, utřený česnek. Po změknutí fazolí polévku zahustíme a přidáme zelenou petrželku.

Fazole na česneku, Štefi Kovaříková, Žabčice
Fazole namočené a uvařené (dáme do fazolové polévky vařit dvojnásobné množství) dáme do česneku osmaženého na sádle, trochu podlijeme vodou a dusíme. Již nezahušťujeme jen fazole trochu vidličkou pomačkáme a přisolíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *