O vojvodovských receptech

Recepty z Vojvodova jsou pro nás vzpomínkou na nejlepší chuť, kterou dokázaly naše maminky. Někdy se liší v názvech a někdy i v postupu a přidávaných surovinách. Proto jsou v každé rodině určité odlišnosti v připravovaných pokrmech a v tom je to kouzlo. Všechny recepty, které obsahovaly mouku neměly stanovenou přesnou gramáž, ale vždy bylo řečeno „mouky kolik to pobere“. Naše popisy přípravy jídel, které jsme po maminkách získaly, jsme se tedy snažily uvést do vážitelného stavu…

Pokud se k jídlu podával chleba nebo pita, tak se nepoužíval příbor, ale jedlo se tak, že se chleba namáčel do šťávy, která vznikla při vaření. Odtud se vzaly názvy jako omáčidlo, vomáčidlo, omáčení apod. Jestli si dobře pamatuju, tak vlastně jediný používaný příbor byla lžíce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *