Recepty z Vojvodova jsou pro nás vzpomínkou na nejlepší chutě, které dokázaly vytvořit jen naše maminky. Každá rodina měla svoje specifika, někdy pojmenovávaly stejné jídlo různými názvy, jindy se pod stejným názvem skrývaly recepty s odlišným postupem nebo ingrediencemi. Všechno to je ale součást kouzla, které jsme se tu pokusily zachytit. Všechny recepty, které obsahovaly mouku neměly stanovenou přesnou gramáž, ale vždy bylo řečeno „mouky kolik to pobere“. Naše popisy přípravy jídel, které jsme po maminkách získaly, jsme se tedy snažily alespoň částečně uvést do vážitelného stavu.
Pokud se k jídlu podával chleba nebo pita, tak se nepoužíval příbor, ale jedlo se tak, že se chleba namáčel do šťávy, která vznikla při vaření. Odtud se vzaly názvy jako omáčidlo, vomáčidlo, omáčení apod. Jestli si dobře pamatuju, tak vlastně jediný používaný příbor byla lžíce.
Zajímá-li vás více o Vojvodovu navštivte stránky http://www.vojvodovo.cz.