Ingredience:
- sádlo
- cibule
- mletá červená paprika
- brambory
- fazolové lusky
- kopr
- hladká mouka
Postup:
Zpěníme na sádle cibuli, přidáme mletou červenou papriku, na kostky nakrájené brambory a fazolové lusky. Zalejeme vodou a vaříme do změknutí, Zahustíme trochou mouky, rozkvedlanou ve vodě a povaříme. Přidáme nadrobno nakrájený kopr. Jí se s chlebem.
Jiné varianty
Čorba, Bětka Nechutová, Nový Přerov
Osmažit cibulku a na ní opéct maso (kuře,králík,vepřové a maso můře být i s kostí). Pak přidat hodně zeleniny nakrájené na kousky – mrkev, petržel, celer, nové koření, pepř, sůl, brambory a hrst rýže. Udělat jíšku a do
zpěněné jíšky přidat červenou papriku. Potom smíchat dohromady.