Hlavní stránka Kuře nebo králík na česneku
Post
Storno

Kuře nebo králík na česneku

Kuře nebo králík na česneku, Štefi Kovaříková, Žabčice
Naporcované maso zprudka opečeme na sádle nebo na oleji, přidáme 2 velké hrsti oloupaných česnekových stroužků, ještě chvíli opečeme, potom podlijeme trochou vody a pomalu dusíme. Až je maso poloměkké, přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na osminky, posolíme, popepříme a pomalu dusíme až brambory změknou. Nemícháme ani nezahušťujeme. Nakonec posypeme nakrájenou petrželkou a už nevaříme a necháme dojít přiklopené. Místo brambor můžeme na maso nasypat rýži, podle množství přidáme také vodu. Do rýže dáme 1 cibuli celou a 1 mrkev. Nemícháme jen posolíme a opepříme a na mírném ohni dusíme. Před podáváním
posypeme též zelenou petrželkou. Dusíme-li kuře nebo králíka bez brambor nebo rýže, podáváme s plackami.

Králík na česneku, Emi Hrůzová, Vlasatice
Předem nasoleného králíka naporcujeme, opečeme na sádle nebo oleji a pak dusíme pod pokličkou. Podle potřeby podléváme vodou do změknutí masa. Nakonec přidáme dost česneku nakrájeného na malé kousky a ještě chvíli dusíme do jeho změknutí. Ke králíku na česneku si nedovedu představit nic jiného než pitu.

This post is licensed under CC BY 4.0 by the author.