Na Vojvodově se hodně konzumovaly slepice. Ze starších kusů, když málo snášely, se obvykle dělala polévka, protože maso bylo tuhé. Ze silného vývaru se též dělala výtečná petrželová omáčka, nebo omáčka z bílého masa. Byly to skvělé nedělní omáčky.
Petrželková omáčka
Na petrželovou omáčku uděláme jíšku z másla a hladké mouky a zalijeme ji silným slepičím vývarem. Mícháme a necháme povařit. Potom do omáčky dáme nadrobno nakrájené slepičí maso a hodně nadrobno nakrájené zelené petrželky . Dochutíme solí.
Omáčka z bílého masa
Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme silným slepičím vývarem a přidáme na kousky nakrájená a dřevěnou paličkou roztlučená slepičí prsa. Roztlučeme proto, aby se přerušila tuhá vlákna masa. Mícháme, necháme provařit a přidáme červenou papriku a sůl podle chuti.