Vomáčení z kuřete, Anna Hrůzová, Brno – Slatina
Na olej nebo sádlo dáme opéct zprudka naporcované kousky kuřecího masa, potom ztlumíme oheň a na maso dáme asi 5 nakrájených cibulí nadrobno. Posolíme a přidáme nakrájené papriky a rajčata. Nemícháme a pomalu dusíme. Nepodléváme ani nezahušťujeme. Podáváme s plackami.
Zabijačkový guláš (vomáčení)
Odřezky masa, plecko, bůček nakrájíme na kostky a na sucho opékáme v kastrolu a mícháme, aby se maso nepřipalovalo. Po chvíli pustí šťávu. Opékáme dokud se šťáva nevydusí. Potom přidáváme nakrájené vnitřnosti – ledvinky, slezinu a nakonec játra. Zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené a nahoru dáme nakrájenou cibuli, vrstvu asi 5 cm. Posolíme, opaprikujeme a hlavně nemícháme. Vaříme na mírném ohni. Zahušťujeme trochou hrubé mouky.