Vdolky „čtyři na plech“, Štefi Kovaříková, Žabčice Původně se vdolky pekly na sporáku na litinovém plechu. Vešly se na něj 4 kusy, odtud pochází název. Ingredience: 500 g hladké mouky, 3 vejce, šp...
Listy
Listy, Štefi Kovaříková, Žabčice Ingredience: 1 kg hladké mouky, 1 Hera, 200g cukru, lžička soli, 2 kysané smetany nebo 1 kefír (500g), 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, trochu mléka. Postup: Mouka se...
Placky
Placky kynuté obyčejné, Štefi Kovaříková, Žabčice Ingredience: 1 kg mouky hladké, asi půl litru vody, lžička soli, kostka kvasnic, lžíce cukru do kvásku. Postup: Zpracujeme na tužší těsto, necháme...
Lutika
Ťopalo (klcaná lutika), Etelka Kňourková, Brno – Slatina Ingredience: papriky baklažány rajčata česnek zelená petrželka sůl olej Upečeme papriky, baklažány a rajčata v troubě, na...
Plněné papriky
Papriky opláchneme, osušíme, odkrojíme stopku a vyjmeme semínka a plníme masovou směsí. Masová směs: mleté maso, nakrájená cibule, vejce, 2 hrsti rýže,sůl, pepř, koření na mletá masa. Papriky nar...