Pečené papriky, Etelka Kňourková, Žabčice Papriky umyjeme, osušíme a opékáme buď na oleji (přiklopit, stříká to) nebo na grilu, nebo v troubě. Oloupeme slupku a odstraníme stopku a semínka. Připra...
Smažené lilky (turečky)
Smažené lilky (baklažány s rajčaty), Anna Hrůzová Brno, Slatina Ingredience: 3 větší lilky sůl olej polohrubá mouka na obalení pálka česneku velká hrst zelené petrželky dušená olou...
Omáčky ze slepičího vývaru
Na Vojvodově se hodně konzumovaly slepice. Ze starších kusů, když málo snášely, se obvykle dělala polévka, protože maso bylo tuhé. Ze silného vývaru se též dělala výtečná petrželová omáčka, nebo om...
Okurkový salát
Okurkový salát, Anna Hrůzová, Brno – Slatina Okurku nebo mladou cuketu nastrouháme a zalijeme zálivkou z cukru, soli, octa, zakysané smetany, pepře a utřeného česneku.
Ťufťata
Ingredience: Mleté maso vejce nakrájená cibule sůl pepř koření na mletá masa půl kávové lžičky jedlé sody namočené nakrájené housky v mléce Postup: Vše smícháme a tvoříme malé ...