Vomáčení z kuřete, Anna Hrůzová, Brno – Slatina Na olej nebo sádlo dáme opéct zprudka naporcované kousky kuřecího masa, potom ztlumíme oheň a na maso dáme asi 5 nakrájených cibulí nadrobno. Posolím...
Ďuveč
Ďuveč, Anna Hrůzová, Brno – Slatina Vepřové maso nakrájené na kousky nebo naporcované kuře dáme do osmažené cibulky a dusíme. Až je maso poloměkké přidáme zeleninu nakrájenou na kousky. Nejdříve mr...
Kuře nebo králík na česneku
Kuře nebo králík na česneku, Štefi Kovaříková, Žabčice Naporcované maso zprudka opečeme na sádle nebo na oleji, přidáme 2 velké hrsti oloupaných česnekových stroužků, ještě chvíli opečeme, potom po...
Fazole
Fazolová polévka, Štefi Kovaříková, Žabčice Přebrané a namočené fazole vaříme ve vodě se solí, nakrájenou cibulí, nakrájenou kořenovou zeleninou a nakrájenými bramborami na kostičky. Mouku na zahuš...
Lusky
Lusky – čorba, Anna Hrůzová, Žabčice Na oleji nebo na sádle osmažíme 1 velkou cibuli,přidáme lžičku červené papriky, bobkový list a vodu. Osolíme a přidáme očištěné nakrájené lusky a několik brambo...